fbpx

Senarai Resort / Hotel / Chalet di Perhentian Kecil

Untuk anda yang belum pernah sampai ke Pulau Perhentian , tahukah anda Pulau Perhentian terbahagia kepada dua buah pulau berasingan dengan jarak yang dekat?  Kedua-dua pulau iaitu Pulau Perhentian Besar dan Pulau Perhentian Kecil ada keistimewaannya masing-masing. Klik entry Beza Pulau Perhentian Besar dan Pulau Perhentian Kecil untuk baca lebih lanjut perbezaan kedua-dua pulau ini dan rancang trip dan percutian anda di salah satu pulau ini.

Dua pecahan pulau bermakna anda mendapat lebih banyak pilihan penginapan di kedua-dua pulau. Usah risau kerana kedua-dua pulau ini sama cantik dengan pasir putih dan air laut membiru. Kalau sebelum ni kami dah list kepada anda Senarai Resort / Hotel / Chalet di Perhentian Besar & kali ni kami senaraikan pula Senarai Resort / Hotel / Chalet di Perhentian Kecil yang boleh anda pilih untuk penginapan percutian anda di Pulau Perhentian.

Terdapat 3 kawasan utama tumpuan pelancong di Pulau Perhentian Kecil iaitu Long Beach, Coral Bay dan Kampung Nelayan.

 • Long Beach
  Antara lokasi paling meriah di Perhentian terutama waktu malam kerana disini ada fire show untuk pengunjung yang ingin bersuka ria pada malam hari. Tapi AWAS! Jaga keselamatan anda kerana banyak pengunjung yang bersuka ria di bar dan mabuk pada waktu malam. Pada waktu siang , kawasan Long Beach menjadi tumpuan pengunjung kerana pasir putih yang bersih dan panjang sesuai untuk aktiviti mandi-manda dan sukan air.

Senarai Resort / Chalet di Long Beach

 1. Mimpi Resort 
 2. Aman & Laut Resort
 3. Moonlight Chalet
 4. Bubu Vila / Bubu Long Beach Resort
 5. Matahari Chalet
 6. Panorama Chalet
 7. Mohsin Chalet
 8. D’Rock Garden Chalet
 • Coral Bay –
  Terletak bertentangan di bahagian belakang Long Beach, kawasan ini lebih tenang dan menjadi tumpuan pengunjung yang ingin melihat sunset pada waktu petang kerana kedudukannya yang menhadap arah matahari terbenam. Juga terdapat banyak pilihan chalet / resort dan restoran . Perjalanan dari Coral Bay ke Long Beach mengambil masa kurang 15 Minit berjalan kaki.

Senarai Resort / Chalet di Coral Bay

 1. Sharila Resort
 2. Ombak Resort
 3. Senja Bay

Kampung Nelayan- Merupakan penempatan masyarakat tempatan di Pulau Perhentian. Disini terletaknya kampung , rumah-rumah penduduk , sekolah , balai polis dan fasiliti lain untuk penduduk. Terdapat penginapan di kg nelayan dan harganya lebih murah kerana diselia oleh penduduk kampung sendiri. Makanan di Kg Nelayan lebih murah berbanding kawasan-kawasan lain tetapi suasana malam disini lebih sunyi berbanding kawasan lain.

TIPS TRAVEL MURAH KE PERHENTIAN 1. Pilih senarai chalet / resort di atas dan buat tempahan anda sendiri di Agoda / Trivago / Booking.com atau direct call kepada chalet. 2. Ambil pakej transfer bot + aktiviti  sebelum memulakan trip ( untuk elak buang masa anda tercari-cari bot semasa di sana nanti) . Serendah RM130 sahaja seorang !!

7 thoughts on “Senarai Resort / Hotel / Chalet di Perhentian Kecil”

 1. m ikhwan afifi bin mohd kharnain

  salam

  boleh sy dapatkan bajet satu kepala punya pakej untuk 10-15 orang full board dalam bulan april 2018

  3 hari 2 malam (perhentian kecil)
  bilik kipas @ bilik aircon
  untuk bilik (1 bilik 4 org pon boleh (max) @ 1 bilik 2 org)
  termasuk makan dan juga aktiviti segalanya lah

  klu boleh wassap sy 0162989096 – afifi

 2. I have checked your site and i have found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google,
  but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search
  for: Boorfe’s tips unlimited content

Leave a Comment

Your email address will not be published.